Jouw gezondheid

Hoe verklein je de kans op een verkoudheid?

Hoe voorkom je een verkoudheid?

In het najaar is verkoudheid is een veel voorkomende aandoening. Bij dalende temperaturen is er een grotere kans dat de mucociliaire klaring (het celsysteem dat vreemde lichamen die de longen bereiken vasthoudt en uitdrijft) wordt geblokkeerd en dat het immuunsysteem verzwakt. Hierdoor kunnen luchtweginfecties in de longblaasjes ontstaan waardoor slijm zich ophoopt en slijmhoest wordt veroorzaakt.

 

Is dit vervelende proces te voorkomen? Volg gewoon uw gezonde verstand en gebruik eenvoudige remedies:

 

- Kleed je naar de weersomstandigheden, ook binnenshuis (kijk nog eens goed naar de verwarming of airconditioning). Kleding die te dun of te warm is kan het risico op grote temperatuurveranderingen verhogen. Dit kan het immuunsysteem en het systeem dat verantwoordelijk is voor de uitdrijving van slijm uit de bronchiën, beïnvloeden.

 

- Drink voldoende water. Dit houdt het slijm vloeibaar waardoor de kans op ophoping hiervan geringer is.

 

- Eet gezond en gevarieerd. Zo krijgt u voldoende vitamines binnen die het immuunsysteem versterken. Deze belangrijke voedingsstoffen zitten vooral in verse groeten en fruit. 

 

- Rook niet. Roken levert niet alleen zeer ernstige problemen op de lange termijn op, het draagt ​​ook bij aan irritatie, ontstekingen en het minder bewegelijk maken van de bronchiale haarcellen.

 

Met de juiste maatregelen is het daarom mogelijk om de kans op verkoudheid te verkleinen. 

Meer weten
Gerelateerde artikelen