Jouw gezondheid

Keelpijn? 7 tips

Keelpijn? 7 tips

Als u ziek bent of als u een simpele verkoudheid of keelpijn heeft, moet u uw gewoonten veranderen. Deze aanpassingen kunnen voorkomen dat de situatie verslechtert en kunnen de genezing bevorderen.

 

Hieronder vindt u 7 nuttige tips wat u zelf kan doen om keelpijn te verlichten.

1. Allereerst, als u een roker bent, stop dan. Hetzelfde geldt voor elektronische sigaretten: aroma's kunnen ontstekingen in de keel versterken. Roken is, zoals bekend, over het algemeen schadelijk voor de gezondheid.

2. Volgens een oude volkswijsheid is het verstandig om bij seizoensgebonden kwalen, waaronder keelpijn, temperatuurverschillen te vermijden. Het gaat daarbij vooral om de te snelle overgang van een warme naar een koude omgeving. 

3. Drink voldoende: een van de meest effectieve en natuurlijke manieren om keelpijn te bestrijden is door veel te drinken, bij voorkeur warm of op kamertemperatuur. Een goede hydratatie helpt de slijmvliezen vochtig te houden, waardoor virussen en bacteriën een zich minder goed kunnen ontwikkelen.

4. Vermijd dranken die te koud of te warm zijn. Extreme temperaturen kunnen de slijmvliezen van neus, mond en keel beschadigen.

5. Wanneer u keelpijn heeft, wees dan voorzichtig met gekruid voedsel. Vooral hete kruiden zoals chili of curry kunnen de pijn verergeren.

6. Deel geen persoonlijke items. In de meeste gevallen wordt keelpijn veroorzaakt door virussen of bacteriën. Bij gedeeld gebruik van bestek, glazen, handdoeken etc., is de kans op infectie groter.

7. Tot slot, om uw keelpijn als gevolg van hoest te verzachten kunt u Fluinatural gebruiken. Klik HIER voor meer informatie over Fluinatural

Meer weten
Gerelateerde artikelen