Verkoudheid

KLACHTEN

Verkoudheid

Fluimucil is geregistreerd voor de behandeling van vastzittende hoest. Vastzittende hoest kan onder meer voorkomen bij ander klachten als een verkoudheid, koorts of griep.

 

Verkoudheid, of virale rhinitis, is de meest voorkomende ziekte ter wereld. Eelk jaar hebben een miljard mensen te maken met de problemen en het ongemak die kenmerkend zijn voor deze infectie (bijvoorbeeld: (vastzittende) hoest, toenemende slijmproductie, loopneus en algehele malaise) en die meerdere oorzaken kan hebben.

Verkoudheid

De symptomen

  • Verstopte neus
  • Rinorroe (dicht en witachtig slijm)
  • Nasale obstructie
  • (vastzittende) hoest

 

Fluimucil behandelt alleen de vastzittende hoest veroorzaakt door een ontsteking in uw luchtwegen. Zo’n ontsteking ontstaat door ziekteverwekkers als virussen en bacteriën of irriterende stoffen waarbij koorts kan optreden. 

 

De oorzaken

De oorzaken van verkoudheid, ook wel rhinitis genoemd, zijn typisch viraal: minstens 200 verschillende virale stammen worden in verband gebracht met de symptomen van rhinitis.

De echte verkoudheid, d.w.z. een verkoudheid waarbij symptomen optreden, gaat voornamelijk gepaard met de reactie van ons immunsysteem op de virale infectie na een incubatieperiode van 2-3 dagen.

Andere oorzaken van rhinitis kunnen allergische reacties zijn die verband houden met pollen (hooikoorts), allergenen, de huid van een dier, plotselinge veranderingen in temperatuur of atmosferische druk of blootstelling aan irriterende stoffen.

 

Behandeling

De behandeling van een verkoudheid beperkt zich tot symptoombestrijding. Hierbij moet u denken aan het verlichten van de ongemakken die bij verkoudheid horen. De infectie die de klachten veroorzaakt zal binnen enkele dagen vanzelf verdwijnen. 

Het is raadzaam om goed en gezond te eten en voldoende te drinken. Het is algemeen bekend dat vitamine C in verse groenten, (citrus)vruchten en overig fruit zoals kiwi's, helpen het immuunsysteem te ondersteunen.

Ook rust is belangrijk. Bij voldoende rust is het immuunsysteem in staat het herstel te bevorderen en te versnellen.

 

Risicofactoren

Stress

Contact met geïnfecteerde personen

Sterke wisselingen van in temperatuur

Drukke en slecht geventileerde ruimtes

Advies om snel van je verkoudheid af te komen

Eet goed en gezond en drink voldoende

Neem voldoende rust om het herstel te versnellen

Producten

Fluimucil