Flu

KLACHTEN

Griep

Fluimucil is geregistreerd voor de behandeling van vastzittende hoest. Vastzittende hoest kan onder meer voorkomen bij ander klachten als een verkoudheid, koorts of griep.

Elk jaar worden miljoenen mensen over de hele wereld ziek door griep. Griep is een virale ziekte die de mens al meer dan 2000 jaar kent. De wijze van overdracht en bestrijding worden pas sinds de laatste 200 jaar onderzocht.

 

Griep

De symptomen

Koorts, transpireren en rillingen

Spier- en gewrichtspijn

Hoofdpijn

Verkoudheid en zere keel

(Vastzittende) hoest

 

Fluimucil behandelt alleen de vastzittende hoest veroorzaakt door een ontsteking in uw luchtwegen. Zo’n ontsteking ontstaat door ziekteverwekkers als virussen en bacteriën of irriterende stoffen waarbij koorts kan optreden. 

 

De oorzaken

Griep wordt veroozaakt door een infectie waardoor verschillende klachten kunnen ontstaan. Dit zijn voornamelijk klachten gerelateerd aan de luchtwegen maar er kunnen ook ander klachten optreden zoals maag-, darmklachten.

 

Behandeling

Soms kunnen er complicaties optreden als gevolg van bacteriële infecties die verveldende gevolgen kunnen hebben. Echter onder normale omstandigheden, een goede behandeling van de symptomen zien we meestal een normaal verloop van de ziekte. De klachten zullen binnen ongeveer een week weer zijn verdwenen.

Bij gezonde personen is de behandeling van de griep gebaseerd op het behandelen van de symptomen om ongemak, klachten aan de luchtwegen en pijn te verlichten. 

Om een ​​onbezorgd verloop en een volledig en snel herstel te bevorderen is het van belang om voldoende rust te nemen en goed te drinken.  

Risicofactoren

  • Nauw contact met besmette personen
  • Drukke en slecht geventileerde ruimtes
  • Stress
  • Verminderde afweer

Behandeladvies

  • Behandel de symptomen van de griep zodat je je beter voelt
  • Laat je vaccineren als je tot een kwetsbare categorie behoort (ouderen, chronisch zieken)
  • Bij vragen, raadpleeg uw arts of apotheker
Producten

Fluimucil