Header Color:
Main Color:
Footer Color:
Background Image:
  • Banner_bg1
  • Banner_bg2
  • Banner_bg3
  • Banner_bg4
  • Banner_bg5
  • Banner_bg6
  • Banner_bg7
  • Banner_bg8
ACETYLCYSTEÏNE

Actief bestanddeel in geneesmiddelen met een slijmverdunnende werking, geschikt voor de behandeling van vastzittende hoest. Zie ook Slijmoplossend geneesmiddel, Slijm.

 

ADEMHALING

Proces waarbij gassen worden uitgewisseld en waarmee ons lichaam zuurstof uit de lucht absorbeert en koolstofdioxide uitstoot die door de stofwisseling in de cellen wordt geproduceerd. Zie ook Ademhalingsstelsel.

 

ADEMHALINGSSPIEREN

Spieren rond de borstkas die ervoor zorgen dat de er meer ruimte komt in de borstholte zodat de longen in volume kunnen toenemen. Dat is nodig voor de ademhaling.

 

ADEMHALINGSSTELSEL

Het stelsel met uitwendige en inwendige organen waarmee we kunnen ademhalen. Zie ook Ademhaling.

DROGE HOEST

Reactie op prikkeling van de luchtwegen door bijvoorbeeld ziekteverwekkers of irriterende stoffen. Het wordt ook wel prikkelhoest of kriebelhoest genoemd. Bij droge hoest zijn er hoestbuien zonder taai slijm. Zie ook Hoestmiddel, Hoest

EXPECTORATIE
Mechanisch proces waarbij via de mond slijm uit de luchtwegen wordt opgehoest. Zie ook AcetylcysteïneMucociliaire klaring, Slijmoplossend geneesmiddel, Slijm, vastzittende hoest
FLUÏDISEREND GENEESMIDDEL
Geneesmiddel met een actief bestanddeel dat helpt om slijm vloeibaarder te maken, zodat het ophoesten ervan vergemakkelijkt wordt. Zie ook Acetylcysteïne, Mucociliaire klaringSlijm.

HOEST

Onvrijwillig afweermechanisme van het ademhalingsstelsel. Het wordt geregeld door een specifiek zenuwcentrum. Bij hoest is er eerst een inademing en daarna een snelle uitademing waarmee de luchtwegen worden schoongemaakt. Zie ook Hoestmiddel, Immuunafweer, vastzittende hoest, Droge hoest.

 

HOESTMIDDEL

Geneesmiddel of actief bestanddeel dat het hoesten vermindert. Zie ook Droge hoest.

 

IMMUUNSYSTEEM
De inwendige fysieke of chemische afweermechanismen van het menselijk lichaam. Het immuunsysteem verdedigt het lichaam tegen irriterende stoffen of ziekteverwekkers. Zie ook Irriterende stoffenPathogenenMucociliaire klaringOntstekingSlijmHoest.

 


IRRITERENDE BESTANDDELEN
Kleine stofjes die door de lucht worden vervoerd en de slijmvliezen van de luchtwegen kunnen irriteren en het immuunsysteem belasten. Zie ook ImmuunafweerHoest
MUCOCILIAIRE KLARING

Afweermechanisme van het ademhalingsstelsel waarbij de trilharen in de luchtwegen samen bewegen en zo het slijm naar de keel brengen. Op deze manier worden vreemde stoffen en ziekteverwekkers uit de luchtwegen afgevoerd. Zie ook ImmuunafweerExpectoratieSlijmHoest.

ONTSTEKING

Plaatselijke reactie van het lichaam door letsel of een infectie. De reactie wordt gekenmerkt door pijn, warmte, roodheid en zwelling. Een ontstekingsreactie is bedoeld om schade tegen te gaan en het aangetaste weefsel te herstellen. Zie ook Irriterende stoffenPathogenenImmuunafweer.

 

OPHOESTEN
Mechanisch proces waarbij via de mond afscheidingen van de luchtwegen worden opgehoest. Zie ook Acetylcysteïne, Mucociliaire klaringSlijmoplossend geneesmiddelSlijmvastzittende hoest

PATHOGENEN
Ziekteverwekkers, zoals bacteriën en virussen. Pathogenen brengen een reactie van het afweersysteem op gang. Zie ook Immuunafweer.

 

SLIJM

Dikke vloeistof die door slijmcellen van het ademhalingsstelsel wordt geproduceerd met de bedoeling om virussen, bacteriën en irriterende stoffen te onderscheppen. Zie ook AcetylcysteïneMucociliaire klaringImmuunafweerSlijmoplossend geneesmiddel.

 

SLIJMOPLOSSEND GENEESMIDDEL

Geneesmiddel met een actief bestanddeel dat helpt om dik, taai slijm dunner te maken, zodat het ophoesten ervan vergemakkelijkt wordt. Zie ook AcetylcysteïneMucociliaire klaringSlijm.

 

 

VASTZITTENDE HOEST

Een afweermechanisme van het lichaam waardoor irriterende bestanddelen of pathogenen worden uitgedreven die in de luchtwegen vastzitten in het slijm, een dikke vloeistof die wordt afgescheiden door het ademhalingsstelsel. Fluimucil is geschikt voor de behandeling van vastzittende hoest. Zie ook Acetylcysteïne, Mucociliaire klaringExpectoratieSlijmoplossend geneesmiddel, Slijm, Hoest.


Let op: u gaat zo meteen deze website verlaten en een nieuwe website openen. Door het bezoeken van deze website wordt u onderworpen aan de bepalingen en voorwaarden van de andere aanbieder van internet informatie. Zambon SpA is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de inhoud van deze website.

voortzetten