Met een diploma farmacie op zak en uitgebreide ervaring met de verkoop van chemische producten en kruiden, richt Gaetano Zambon, samen met Silvio Farina, de ‘geneesmiddelenwinkel’ Zambon op in het Italiaanse Vicenza.
Opening van het eerste filiaal in het buitenland: een productievestiging in Brazilië.
De onderzoekers van Zambon ontdekken de slijmoplossende eigenschappen van acetylcysteïne, een molecuul dat eerder werd ingezet om bacteriën te bestrijden. Deze ontdekking leidde tot de ontwikkeling van N-acetylcysteïne.
Bouw van een nieuwe productie-eenheid in het Zwitserse Cadempino.
Feestelijke opening van het Belgische Zambon-filiaal te Brussel.
In de loop der jaren groeit Zambon verder in het buitenland met filialen in de belangrijkste Europese landen, in Centraal-Amerika en in Zuid-Amerika.
Het Zwitserse hoofdkantoor wordt van Lamone naar Cadempino verhuisd.
Zambon besluit zich te concentreren op drie therapeutische domeinen: de luchtwegen, gezondheidszorg voor vrouwen en pijnbestrijding.
Feestelijke opening van ZCube, een incubator voor universitaire start-ups op het vlak van biotechnologie en Drug Delivery Technologies.
Zambon viert haar 100ste verjaardag in de 15 landen waar ze gevestigd is.
Oprichting van de Stichting Zoé – Zambon Open Education – die ten doel heeft de gezondheid en de levenskwaliteit te bevorderen. Start van het Benvivere-project, dat de manier van zijn en het werkconcept binnen Zambon weerspiegelt, met de bedoeling om de keuze in de business te vergemakkelijken en de relaties tussen de medewerkers te bevorderen.
Opening van het Zambon-museum, het symbool van een geschiedenis waarin een sterke gemeenschapszin wordt bevorderd en waar evenementen worden georganiseerd en scholen en bezoekers uit de hele wereld worden ontvangen.
Het merk Zambon krijgt een make-over met een moderner design, maar houdt nog wel de link naar de geschiedenis en de waarden van de onderneming.
Op 16 september 2013 vindt de feestelijke opening plaats van de ‘Health & Quality Factory’, een ontwerp van architect en designer Michele De Lucchi. Met dit project wordt de fabriek opnieuw uitgevonden. Het resultaat: een gebouw met een moderne stijl, dat niet alleen als productieplek wordt beschouwd, maar ook als centrum waar kennis wordt uitgewisseld en waar gezondheidsprofessionals, studenten, professoren en artsen worden opgeleid. Het doel is om de bestaande kloof tussen de universiteiten en de onderzoeksinstituten te overbruggen.
Oxy.gen is een futuristische constructie in de vorm van een luchtbel. Het idee ontstond binnen de Zambon-groep en werd door architect Michele De Lucchi ontworpen als een plek die gewijd is aan de wetenschappelijke kennis over het ademhalingsstelsel. In het paviljoen werd een didactisch parcours aangelegd op basis van het ‘edutainment-principe’, voor basis- en secundaire scholen, onderzoekers en burgers. Bovendien worden er culturele en educatieve activiteiten georganiseerd die verband houden met het milieu en met het ademhalingsstelsel van het menselijk lichaam.
Let op: u gaat zo meteen deze website verlaten en een nieuwe website openen. Door het bezoeken van deze website wordt u onderworpen aan de bepalingen en voorwaarden van de andere aanbieder van internet informatie. Zambon SpA is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de inhoud van deze website.
voortzetten