Header Color:
Main Color:
Footer Color:
Background Image:
  • Banner_bg1
  • Banner_bg2
  • Banner_bg3
  • Banner_bg4
  • Banner_bg5
  • Banner_bg6
  • Banner_bg7
  • Banner_bg8
FAQ vastzittende hoest

      

Hoesten is een fysiek afweermechanisme dat bedoeld is om ziekteverwekkers en schadelijke stoffen uit de omgeving uit het lichaam te werken.
Ons lichaam herkent irriterende stofjes of ziekteverwekkers als dingen die er niet in thuis horen. Als reactie maken onze luchtwegen slijm aan om de stofjes tegen te houden. Wanneer een grote hoeveelheid slijm zich ophoopt in de luchtwegen, of wanneer het vreemde lichaam te groot is om door de trilhaartjes te worden afgevoerd, stimuleert ons lichaam bepaalde zenuwreceptoren. Daardoor gaan we hoesten. Dat betekent dat we een grote hoeveelheid lucht met hoge snelheid uit onze mond blazen. Uiteraard samen met het organisme of de stof die deze reactie in gang heeft gezet. Bij vastzittende hoest lukt het niet om slijm goed op te hoesten. 
Er is een verschil tussen vastzittende hoest (ook wel productieve hoest genoemd) en droge hoest (prikkelhoest of kriebelhoest). Bij vastzittende hoest is er een abnormale productie van slijm als reactie op ontstekingen. Bij droge hoest worden de slijmvliezen wel geprikkeld, bijvoorbeeld door stof of sigarettenrook, maar is er (nog) geen overmatige slijmvorming.
Hoesten is een proces waarbij verschillende spieren en zones van het lichaam bewegen en belast worden. Als een hoestbui heel hevig is of lang duurt, kunnen de ademhalingsspieren en de borstkas zo sterk worden belast, dat ze pijn gaan doen.

Fluimucil bevat acetylcysteïne. Dat heeft een slijmverdunnend effect doordat het de verbindingen tussen de eiwitten die het slijm dik maken, verbreekt.

Fluimucil bevat geen gluten en kan dus ook door coeliakiepatiënten worden ingenomen.

Fluimucil 600 mg en Fluimucil 4% siroop mogen niet toegediend worden aan kinderen jonger dan 7 jaar. Fluimucil 200 mg en Fluimucil 2% siroop mogen niet toegediend worden aan kinderen jonger dan 2 jaar. Op basis van de ervaringen tot nog toe, is er tijdens de zwangerschap geen risico voor het kind bekend als het geneesmiddel op de juiste manier wordt gebruikt. Bij wijze van voorzorg is het echter verstandig om indien mogelijk geen geneesmiddelen te nemen tijdens de zwangerschap en de periode dat men borstvoeding geeft. Meer informatie vindt u op de verpakking. U kunt hiervoor ook altijd terecht bij een arts of een apotheker.  

Er is geen informatie beschikbaar over de uitscheiding van acetylcysteïne in moedermelk. Gebruik daarom alleen Fluimucil tijdens de periode dat u uw kind borstvoeding geeft als uw arts dat nodig vindt.


Let op: u gaat zo meteen deze website verlaten en een nieuwe website openen. Door het bezoeken van deze website wordt u onderworpen aan de bepalingen en voorwaarden van de andere aanbieder van internet informatie. Zambon SpA is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de inhoud van deze website.

voortzetten